Γιατί είναι απαραίτητα τα σαμπό στις βιομηχανίες τροφίμων και στα κρεοπωλεία;

Γυναίκα κρεοπώλης με κρέατα σε βιτρίνα

Ο τύπος υποδημάτων παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε βιομηχανία τροφίμων, αλλά και στα κρεοπωλεία. Το προσωπικό που εργάζεται σε αυτούς τους χώρους δεν αρκεί να φοράει απλά, αθλητικά παπούτσια. Χωρίς τα κατάλληλα υποδήματα οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν ακόμα και με τραυματισμούς που θα τους κρατήσουν εκτός καθηκόντων για καιρό.

Τα πιο συχνά υποδήματα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες συνθήκες είναι τα επαγγελματικά σαμπό. Προσφέρουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων τόσο στα επαγγέλματα υγείας, τις κουζίνες, αλλά και στις βιομηχανίες τροφίμων και τα κρεοπωλεία. Προσφέρουν προστασία από ατυχήματα αλλά και άνεση για την πολύωρη ορθοστασία. Ας δούμε παρακάτω γιατί είναι απαραίτητα τα σαμπό μέσα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στους εργαζόμενους αυτών των χώρων.

1. Δεν έχουν κορδόνια

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, τα σαμπό δεν έχουν κορδόνια. Συνίστανται για τους εργαζόμενους στα κρεοπωλεία και τις βιομηχανίες τροφίμων διότι τα κορδόνια αποτελούν κίνδυνο. Αν λυθούν, μπορεί να τα πατήσουν και να σκοντάψουν. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί δυνητικά μοιραίο για όσους χειρίζονται μαχαίρια ή άλλα κοφτερά μηχανήματα. Τα κορδόνια λοιπόν δεν ενδείκνυνται για τέτοιους χώρους, τόσο για αυτούς που φοράνε δετά υποδήματα, όσο και για τους υπόλοιπους.

Σαμπό σε στοίβα
Σαμπό / Unsplash.com

2. Οι σόλες τους είναι αντιολισθητικές

Για να αποφευχθούν τα γλιστρήματα σε ένα κρεοπωλείο, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό και εύκολο να συμβεί, οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν σαμπό με αντιολισθητικές σόλες. Υπολείμματα υγρών από τα τρόφιμα, ή τα κρέατα, καταλήγουν στο πάτωμα με αποτέλεσμα αυτό να είναι ιδιαίτερα ολισθηρό. Ακόμα και μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να προκληθεί ατύχημα. Με τις αντιολισθητικές σόλες των σαμπό, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά, έως και ελαχιστοποιείται.

Πόδια με τζιν και μαύρα σαμπό
Μαύρα σαμπό / Unsplash.com

3. Επιτρέπουν στο δέρμα των ποδιών να αναπνέει

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων ή στα κρεοπωλεία αναγκάζονται να στέκονται όρθιοι για πολλές ώρες. Συνεπώς, τα πόδια τους έχουν ανάγκη από υποδήματα που επιτρέπουν στο δέρμα της περιοχής να αναπνέει και να αερίζεται επαρκώς. Τα κοινά παπούτσια δεν προσφέρουν τόσο μεγάλο εξαερισμό και έτσι τα πόδια ζεσταίνονται πολύ, δε βολεύονται, και αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Τα σαμπό είναι η ιδανική λύση για πολύωρη ορθοστασία. Επίσης, πλένονται πολύ εύκολα για να απομακρύνονται αποτελεσματικά τυχόν μικρόβια που μαζεύονται στην περιοχή των ποδιών.

Πόδια με σαμπό στον αέρα επάνω από μια σκάλα
Σαμπό στον αέρα / Unsplash.com

4. Είναι αδιάβροχα

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει βρεγμένα πόδια, πόσο μάλλον στους εργαζόμενους σε χώρους όπου τα υγρά από τα τρόφιμα και τα κρέατα μπορούν να καταλήξουν στα πόδια τους. Η κατασκευή των σαμπό από πολύ ανθεκτικά υλικά τα καθιστά πλήρως αδιάβροχα, ώστε να εξασφαλίζεται η στεγανότητα των ποδιών των εργαζομένων.

ΜΝαύρο σαμπό μέσα σε νερό
Σαμπό και νερό / Unsplash.com

Τα σαμπό λοιπόν είναι εξαιρετικά υποδήματα για τους εργαζόμενους σε κρεοπωλεία και βιομηχανίες τροφίμων. Συνδυάζουν την άνεση και την ασφάλεια, αλλά και την υψηλή υγιεινή. Πλέον, η αισθητική τους είναι ιδιαίτερα υψηλή για να ικανοποιούνται και οι πιο απαιτητικές προσωπικότητες!