Ανακαίνιση σπιτιού: με ποιο χώρο πρέπει να ξεκινήσεις πρώτα

Μένετε στο ίδιο σπίτι για πάνω από μια δεκαετία και είστε έτοιμοι να κάνετε μια ριζική ανανέωση στο εσωτερικό του; Ίσως πάλι είστε έτοιμοι να μεγαλώσετε την οικογένειά σας με έναν σύντροφο ή ένα παιδάκι, οπότε σκέφτεστε πως θα χρειαστεί αλλαγή ο χώρος ώστε να είναι πιο λειτουργικός.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε διαθέτουν αρκετά χρήματα για να κάνουν μια ολική ανακαίνιση με τη μία, οπότε πρέπει να επιλέξουν από ποιο δωμάτιο θα ξεκινήσουν. Οι ειδικοί της Mecha είναι κοντά σας ώστε να σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές και τα σωστά βήματα για την ανακαίνιση σπιτιού.

Αξιολογώντας το σπίτι σας μπορεί να παρατηρήσετε πως τα πλακάκια του μπάνιου χρειάζονται αλλαγή, ή πως χρειάζεστε νέα πατώματα, ή πιο απλά, θέλετε να διαμορφώσετε αλλιώς το σαλόνι σας. Ό,τι και αν σκέφτεστε πως είναι προτεραιότητα, πρέπει να αναλογιστείτε λίγο βαθύτερα από που θα ξεκινήσετε.

Ανακαίνιση κουζίνας

Όλα εξαρτώνται από την τωρινή κατάσταση της κουζίνας ή του μπάνιου σας, οπότε κάντε μερικούς υπολογισμούς πρώτα. Αν θέλετε μια νέα κουζίνα που θα αντέξει στο χρόνο, αναβαθμίστε το χώρο της κουζίνας με ατσάλινες συσκευές, νέους πάγκους από γρανίτη, αλλά και νέο δάπεδο και πλακάκια. Σε περίπτωση που το δάπεδο είναι σε καλή κατάσταση, θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα στην ανακαίνιση!

Ανακαίνιση μπάνιου

Στην ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να υπολογίσετε νέο δάπεδο, νέα είδη υγιεινής, αλλά και αναβάθμιση των υδραυλικών συστημάτων! Το να επενδύσετε μόνο στην εικόνα θα είναι πεταμένα λεφτά και κόπος. Έπειτα, αν ο χώρος είναι μικρός, αφαιρέστε την μπανιέρα και τοποθετήστε χτιστή ντουζιέρα με τζάμι αντί για κουρτίνα που θα φωτίσει το μπάνιο σας. Δώστε επίσης βάση στις λεπτομέρειες, όπως ένας όμορφος καθρέπτης και ένας κομψός νιπτήρας.

Πού περνάτε περισσότερο χρόνο;

Οι ειδικοί στις ανακαινίσεις Mecha συνιστούν να σκεφτείτε πολύ καλά σε ποιο χώρο του σπιτιού περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας. Αν δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ανακαίνιση ενός δευτερεύοντα χώρου, τότε ξεκινήστε την ανακαίνιση του χώρου που επισκέπτεστε περισσότερο, όπως π.χ. Το σαλόνι σας! Βέβαια, αν προτεραιότητά σας είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο μόλις επιστρέψετε σπίτι σας από τη δουλειά, τότε σίγουρα αξίζει να επενδύσετε στην ανακαίνιση του μπάνιου.

Προετοιμαστείτε για ξεβολευτείτε

Όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι η ανακαίνιση, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας ξεβολέψει για μερικές ημέρες. Μιλήστε με τους ειδικούς που θα αναλάβουν την ανακαίνιση του σπιτιού σας και ενημερωθείτε για το χρόνο που απαιτούν οι εργασίες. Έπειτα αποφασίστε ποιο δωμάτιο δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε και αφήστε το για το τέλος. Επίσης, βρείτε εναλλακτικές λύσεις αν δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι σας για μερικές ημέρες. Προμηθευτείτε με έτοιμα γεύματα αν ανακαινίζετε την κουζίνα, χρησιμοποιήστε το wc όσο γίνεται ανακαίνιση στο μπάνιο σας, και μεταφερθείτε για ύπνο στο σαλόνι αν γίνονται εργασίες στο υπνοδωμάτιό σας. Μια μικρή ταλαιπωρία αξίζει όμως για το τελικό αποτέλεσμα που θα απολαμβάνετε μετά την ανακαίνιση!

Για κάθε ανακαίνιση πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο αξιόπιστες εταιρείες με χρόνια εμπειρίας στις ανακαινίσεις, που σέβονται τον προϋπολογισμό, τα χρονικά περιθώρια, και προσφέρουν ποιοτικές εργασίες και υλικά.