Τι χρώμα κουφώματα να επιλέξω για το σπίτι μου;

χρώμα κουφώματων

Τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε ένα σπίτι, με βασικότερα τη μόνωση, την καλύτερη θέρμανση και τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Την ίδια στιγμή όμως, μπορούν να συμβάλλουν και στην καλή αισθητική του χώρου. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εντάξετε τα κουφώματα στη συνολική διακόσμηση του σπιτιού σας επιλέγοντας χρωματιστά κουφώματα αλουμινίου; 

Η ποικιλία σε χρώματα κουφωμάτων αλουμινίου είναι μεγάλη, τόσο σε ανοιχτόχρωμες, όσο και σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Τι χρώματα όμως να επιλέξετε για τον χώρο σας; Οι παρακάτω παράγοντες θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.  

Το στυλ του σπιτιού σας 

Κάθε σπίτι έχει το δικό του αρχιτεκτονικό σχέδιο που του δίνει τον ιδιαίτερο του χαρακτήρα. Η επιλογή του χρώματος του κουφώματος που θα ταιριάζει στο συνολικό ύφος του σπιτιού αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων. Το σπίτι σας έχει μοντέρνο χαρακτήρα ή πιο παραδοσιακό; Για τα παραδοσιακά σπίτια είναι ιδανικά τα κλασικά χρώματα, όπως για παράδειγμα το χρώμα του ξύλου, ενώ τα πιο μοντέρνα σπίτια μπορούν να ενσωματώσουν στο ύφος τους τόσο έντονες, όσο και πιο απαλές αποχρώσεις. 

Το εξωτερικό της κατοικίας σας 

Είναι σημαντικό τα κουφώματα όχι μόνο να σας προσφέρουν την μόνωση που έχετε ανάγκη, αλλά και να ενισχύουν την καλή αισθητική του χώρου. Η ίδια απόχρωση της εξώπορτας και των κουφωμάτων θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε το κομμάτι της συνοχής στο χώρο σας. Εξίσου σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη σας και τα χρώματα που έχουν οι γείτονες σας. Με αυτό τον τρόπο θα επιλέξετε ένα χρώμα το οποίο θα δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα με τις υπόλοιπες κατοικίες της πολυκατοικίας ή της γειτονιάς σας. 

Προσωπικές σας προτιμήσεις 

Το χρώμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα σας και να σας ανεβάζει τη διάθεση. Οι πιο φυσικές αποχρώσεις ενισχύουν την χαλάρωση και τη ζεστασιά σε έναν χώρο. Το γκρι και το λευκό είναι κλασικές και διαχρονικές επιλογές, ενώ το κίτρινο προσφέρει έναν αέρα χαράς και αισιοδοξίας. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα με βάση τη διάθεση και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε στον χώρο σας. 

 χρώμα κουφώματα

Τοποθεσία του σπιτιού 

 

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή του χρώματος των κουφωμάτων δεν είναι άλλος από την τοποθεσία που βρίσκεται το σπίτι σας και τη γενικότερη εικόνα της περιοχής. Για παράδειγμα, αν το σπίτι σας είναι σε νησί, μπορείτε να επιλέξτε το μπλε για να δώσετε τον αέρα του νησιού και στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Αν από την άλλη το σπίτι σας είναι κοντά σε βουνό, τα καφέ κουφώματα θα δώσουν έναν εναρμονισμένο χαρακτήρα με το στοιχείο αυτό της φύσης που έχετε κοντά σας. 

Ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη επιλογή; 

 

Αποτελεί ένα δίλημμα που ταλανίζει αρκετούς. Τόσο αποχρώσεις όπως το λευκό, όσο και αποχρώσεις όπως το μαύρο ή το ανθρακί είναι διαχρονικές και ταιριάζουν σε όλες τις κατοικίες. Τα σκουρόχρωμα κουφώματα δείχνουν ιδιαίτερα κομψά και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι ανοιχτόχρωμες επιλογές φωτίζουν τον χώρο και δίνουν μια πιο “καθαρή” όψη. 

 

Η σωστή επιλογή κουφωμάτων θα εξασφαλίσει την κατάλληλη θερμομόνωση, την ευχάριστη παραμονή στους χώρους του σπιτιού και τη δημιουργία ενός συνολικά καλαίσθητου αποτελέσματος. Στην Alumin-Smartline βρισκόμαστε δίπλα σας και σας προσφέρουμε κουφώματα στην απόχρωση της επιλογής σας τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας και θα σας χαρίσουν το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.