Τι φίλτρο νερού να πάρω για το σπίτι;

Τι φίλτρο νερού να πάρω για το σπίτι;

Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα αναρωτιέται κανείς τι φίλτρο νερού να πάρω. Το νερό αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά του πλανήτη. Μάλιστα, αποτελεί ένα στοιχείο που έχουμε ανάγκη καθημερινά για την καλή μας υγεία. Ωστόσο, αν και πλέον έχουμε εύκολη πρόσβαση στο νερό, πολλές φορές είναι γεμάτο άλατα και άλλες ουσίες που το κρίνουν ακατάλληλο για χρήση.  Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται στην χρήση του φίλτρου νερού.

 

Πώς λειτουργεί το φίλτρο νερού;

Το φίλτρο νερού αφαιρεί όλους τους επιβλαβείς ρύπους που μπορεί να περιέχει το νερό. Μερικοί από αυτούς είναι το χλώριο, ο σίδηρος, διάφορα μικρόβια και παθογόνοι μικροοργανισμοί, διάφορες οργανικές ενώσεις, αλλά και πιθανά φυτοφάρμακα. Αυτή η επεξεργασία έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης του νερού, καθώς και την αφαίρεση δυσάρεστων οσμών.

Τι φίλτρο νερού να πάρω;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φίλτρων νερού στην αγορά, τα οποία παρουσιάζουν κάποιες διαφορές όπως το εύρος τιμών, αλλά και η χρήση τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο σημαντικές κατηγορίες φίλτρων νερού, καθώς και μερικά από τα χαρακτηριστικά τους.

Φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Το φίλτρο νερού 3Μ τοποθετείται κάτω από τον νεροχύτη, πολλές φορές με τη βοήθεια ενός ειδικού. Αφαιρεί το χλώριο, ενώ την ίδια στιγμή συγκρατεί βρωμιά που μπορεί να έχει μεταφερθεί μέσα από τις σωληνώσεις. Χάρη στα πολλαπλά στάδια φίλτρανσης που διαθέτει, παρέχει μεγάλη ασφάλεια για τους χρήστες. Δε χρειάζεται κάποια διαδικασία συντήρησης, καθώς το φίλτρο αντικαθίσταται έπειτα από διάστημα 6 μηνών. Ιδανικό για οικιακή χρήση σε αστικές περιοχές.

φιλτρο νερου κατω παγκου

Φίλτρο νερού Άνω Πάγκου

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή φίλτρα νερού. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορείτε να το συνδέσετε και μόνοι σας εύκολα με τη βρύση της κουζίνας. Επιπλέον, διαθέτει βρυσάκι, για εύκολη επιλογή σχετικά με το αν θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το φιλτραρισμένο νερό ή όχι. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει για τον καθαρισμό του είναι το ανταλλακτικό με ενεργό πεπιεσμένο άνθρακα για τον βαθύ καθαρισμό του νερού, το οποίο αλλάζει συνήθως μια φορά των χρόνο.

Φίλτρο με σύστημα νερού αντίστροφης όσμωσης

Αποτελεί το σύστημα που είναι κατάλληλο για κάθε τύπο νερού. Το εντοπίζει κανείς κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, εξοικονομώντας έτσι χώρο. Διαθέτει αρκετά φίλτρα, χαρίζοντας μέγιστη επεξεργασία του νερού. Χάρη στην υψηλή του φίλτρανση, το νερό απαλλάσσεται τελείως από άλατα, διάφορα λιπάσματα ή γενικότερα επιβλαβείς χημικές ουσίες για τον οργανισμό, αλλά και μικρόβια. Έτσι, είναι κατάλληλο για περιοχές όπου το νερό είναι αρκετά επιβαρυμένο, όπως περιοχές στην επαρχία ή τα νησιά.

Φίλτρο νερού για το ντους

Το καθαρό νερό απαλλαγμένο από μικρόβια και άλατα δεν είναι απαραίτητο μόνο για κατανάλωση. Η επιδερμίδα έχει εξίσου ανάγκη από καθαρό νερό.  Ο οργανισμός, ιδιαίτερα κατά το ζεστό ντους ή μπάνιο που οι πόροι είναι ανοιχτοί, απορροφά περισσότερα άλατα και ουσίες που περιέχονται στο νερό, με κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις εμφάνισης ερεθισμών. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητο και ένα φίλτρο για ντους.

φιλτρο νερου για το ντους

 

Ανακαλύψτε περισσότερα είδη φίλτρων νερού στη Rainbow Waters, τους ειδικούς στα φίλτρα νερού, ώστε να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νοικοκυριού σας.