Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα διεγερτικά άμεσης δράσης;

διεγερτικά άμεσης δράσης

Στις ημέρες μας, όπου το στρες έχει γεμίσει τη ζωή μας αλλά και οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν γίνει πιο γρήγοροι και απαιτητικοί, έχει παρατηρηθεί ένα σημαντικό φαινόμενο. Πολλοί άνδρες υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, με αποτέλεσμα να νιώθουν περιορισμό στη ζωή τους, ανασφάλεια, αλλά και περισσότερο άγχος. Φυσικά, όσον αφορά τη στυτική δυσλειτουργία τα αίτια μπορεί να είναι και παθολογικά, όμως υπάρχει λύση.

Τα διεγερτικά άμεσης δράσης είναι ένας άμεσος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η στυτική δυσλειτουργία, και είναι ασφαλή αν είναι συνταγογραφημένα από τον γιατρό σας. Όταν όλες οι άλλες λύσεις δε λειτουργούν και το συνιστά ο γιατρός σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα διεγερτικά ώστε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα διεγερτικά άμεσης δράσης

διεγερτικά

Παρά το γεγονός πως συνίσταται η συνταγογράφηση από ιατρό, όλα τα διεγερτικά σκευάσματα μπορείτε να τα προμηθευτείτε χωρίς συνταγή, ακόμα και μέσω διαδικτύου. Μη γελιέστε όμως, δεν είναι τόσο αθώα ή ακίνδυνα. Δεν παύουν να είναι φάρμακα με ενέργειες αλλά και πιθανές παρενέργειες. Για όλες τις λεπτομέρειες πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας πριν τα πάρετε.

Τα διεγερτικά ως επί το πλείστον ανήκουν στην κατηγορία των αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5. Τα πιο σύγχρονα διεγερτικά χάπια περιέχουν ταδαλαφίλη ή βαρδεναφίλη. Φυσικά, αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία πολύ αποτελεσματικά αλλά χορηγούνται μόνο με συνταγή ιατρού. Παράλληλα, δεν πρέπει να συγχέετε τα χάπια με την αφροδισιακή δράση αφού δεν προκαλούν εντονότερη ερωτική επιθυμία, αλλά προκαλούν αγγειοδιαστολή και αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή για περισσότερη σκληρότητα αλλά και διάρκεια στύσης. 

Ωστόσο, υπάρχουν και φυτικά διεγερτικά, σκευάσματα για μασάζ, αλλά και προφυλακτικά με διεγερτική δράση που ενισχύουν την ερωτική διάθεση και προκαλούν περισσότερη απόλαυση κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε άφοβα χωρίς συνταγή ιατρού καθώς οι πιθανές παρενέργειες είναι μηδαμηνές ή ελαφριές. Ακόμα, μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες που έχει αποδειχθεί πως βελτιώνουν τόσο τη διάθεση αλλά και τη σωστή λειτουργία. 

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τα βαριά διεγερτικά

Όσον αφορά τα απλά διεγερτικά, τις βιταμίνες, ή τα σκευάσματα που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή, δεν υπάρχει κίνδυνος. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άφοβα, απλώς με προσοχή στη δοσολογία και τη συχνότητα. Τι συμβαίνει όμως με τα πιο βαριά διεγερτικά άμεσης δράσης;

Τα χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία είναι όπως είπαμε, φάρμακα. Δεν ενδείκνυνται για νέους κάτω των 18 ετών αλλά και για άνδρες μεγάλης ηλικίας που έχουν δύσπνοια κατά την προσπάθεια. Δεν είναι επίσης κατάλληλα σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα αλλά ούτε για ανθρώπους με παχυσαρκία ή διαβήτη. Αν νιώσετε οποιαδήποτε έντονη ανεπιθύμητη παρενέργεια, διακόψτε τη χρήση αμέσως και επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατό με τα επείγοντα ή τον ιατρό σας.