Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε βεγγαλικά online

Αγορά online με κάρτα

Όσο το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει έδαφος, τόσο πιο πολλά πράγματα αποφασίζουμε να αγοράσουμε online, για να επωφεληθούμε από την ευκολία, τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές όλο το χρόνο. Έτσι, αν ετοιμάζετε μια εκδήλωση, όπως ένα πάρτυ ή τον γάμο σας, είναι λογικό να σκέφτεστε να αγοράσετε βεγγαλικά από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, ώστε να τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.

Παρόλο που αυτό σαν σκέψη δεν είναι καθόλου κακή, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα που μας προτείνουν οι ειδικοί του καταστήματος πυροτεχνημάτων www.fireworks.gr, έτσι ώστε και να βγείτε κερδισμένοι και να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και θα είστε ασφαλείς.

Εγγυημένο Eshop

Νόμιμη άδεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι ότι το e-shop έχει τη νόμιμη άδεια, για να πουλάει βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Αυτό πρέπει να το ξέρετε, διότι αφορά τις συνθήκες αποθήκευσής τους, οι οποίες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ασφάλειας, ώστε αυτά να μην καταστρέφονται και να λειτουργούν σωστά, κάτι που δεν ισχύει σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.

Τα πυροτεχνήματα, λοιπόν, πωλούνται νόμιμα μόνο σε καταστήματα με ειδική άδεια, τα οποία έχουν λάβει εγκρίσεις και προμηθεύονται μόνο αυτού του τύπου τα προϊόντα.

Κουτί Πυροτεχνήματος

Τύπος πυροτεχνημάτων

Τα πυροτεχνήματα διακρίνονται ανάλογα με την περιπλοκότητά τους αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε τέσσερις κατηγορίες: 1, 2,3 και 4. Οι πρώτες τρεις μπορούν να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν και από ερασιτέχνες, αλλά όχι η κατηγορία 4. Αυτή είναι η κατηγορία βεγγαλικών που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στα φαντασμαγορικά show που βλέπουμε σε διάφορες εκδηλώσεις και απαιτούν ειδικές άδειες για τον χειρισμό τους.

Έτσι, είναι απαραίτητο το e-shop πυροτεχνημάτων να κάνει τη διάκριση στις κατηγορίες και να σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε μόνο τις πρώτες τρεις, εφόσον δεν είστε επαγγελματίες.

Προσοχή στο βάρος και τον χρόνο

Δεν είναι σπάνιο να επιλέγετε ένα κουτί με βεγγαλικά, το οποίο σας φαίνεται φθηνό, και στη συνέχεια να διαπιστώνετε ότι τελικά με αυτά τα χρήματα δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή σε ένα show με πυροτεχνήματα δεν παίζει ρόλο ο αριθμός τους, αλλά ο χρόνος που καίει το καθένα.

Συνεπώς, θα πρέπει να επιλέγετε τα βεγγαλικά με βάση τον επιθυμητό χρόνο. Αν αυτός δεν αναγράφεται, τότε το βάρος της συσκευασίας θα σας δώσει μια καλή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, αφού συναρτάται με το μέγεθος και την ποσότητα εκρηκτικής ύλης που έχει κάθε βεγγαλικό.

Αξιόπιστο brand

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δώσετε σημασία μόνο στην τιμή του πυροτεχνήματος. Οι τιμές διαφέρουν αρκετά, οπότε καλό είναι να ψάξετε το brand του κατασκευαστή, για να δείτε κριτικές άλλων χρηστών. Έτσι, θα μάθετε την ασφάλεια, την ποιότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα των βεγγαλικών που σχεδιάζετε να αγοράσετε, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα τέτοιο προϊόν.