Ποιες είναι οι πιο συχνές βλάβες μοτοσυκλέτας;

συχνές βλάβες μοτο

Οι βλάβες στη μηχανή της μοτοσυκλέτας σας είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή, όλες οι μηχανές παρουσιάζουν κάποια μικρή βλάβη, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά. Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, είναι κάτι φυσιολογικό. Αρκεί να γνωρίζετε ποιες είναι οι πιο συχνές βλάβες μοτοσυκλέτας ώστε να είστε προετοιμασμένοι για να τις αντιμετωπίσετε επιτόπου αν είναι εφικτό.

 

Ας δούμε παρακάτω τις συχνότερες βλάβες στις μοτοσυκλέτες για να μην ακινητοποιηθείτε στην άκρη του δρόμου. Με τη βοήθεια αυτού του άρθρου ίσως αναγνωρίσετε από πριν τα σημάδια μιας βλάβης, ή θα μπορέσετε να ελέγξετε με μεγαλύτερη ευκολία τι μπορεί να πηγαίνει στραβά.

1. Βλάβη στην μπαταρία

Δυστυχώς, η μπαταρία μοτοσυκλέτας  συνήθως δεν προειδοποιεί για βλάβη. Όμως αν παρατηρήσετε πως η μίζα δε γυρίζει με δύναμη, τότε πιθανότατα η μπαταρία να θέλει αλλαγή. Φροντίστε να προχωρήσετε άμεσα σε αντικατάσταση διότι υπάρχει πιθανότητα να μην ξαναπάρει μπρος η μηχανή σας ακόμα και αν κάνετε μια στάση.

2. Βλάβη στον κινητήρα

Για να καταλάβετε πως κάτι δε λειτουργεί σωστά στον κινητήρα θα ακούσετε περίεργους μεταλλικούς ήχους ή θα δείτε ασυνήθιστο καπνό να βγαίνει από την εξάτμιση. Αυτή είναι μια βλάβη μοτοσυκλέτας που συχνά αγνοούν οι αναβάτες, και δυστυχώς μετά… αναλαμβάνει ο γερανός! Μια σοβαρή βλάβη στον κινητήρα της μοτοσυκλέτας θα ακινητοποιήσει το όχημα.

3. Βλάβη στο δυναμό

Μια δυσλειτουργία στο δυναμό σημαίνει πως η μπαταρία θα ξεμείνει από ρεύμα. Γιατί; Αυτό το εξάρτημα είναι υπεύθυνο για να φορτίζει η μπαταρία όση ώρα ο κινητήρας της μηχανής λειτουργεί.

4. Βλάβη στην αλυσίδα

Η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας είναι πολύ πιθανό να σπάσει, ειδικά αν έχετε πάει κάποιο ταξίδι και ζοριστεί η μηχανή σε κακοτράχηλο δρόμο. Ακόμα, μπορεί να σπάσει αν δεν την έχετε συντηρήσει σωστά και έχει φθαρεί. Για να αποφύγετε μια βλάβη, είναι έξυπνο να εξοπλίσετε τη μοτοσυκλέτα σας με μια ποιοτική και ανθεκτική αλυσίδα από την Injection Motor.

5. Βλάβη στο μπουζί ή στο καλώδιό του

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί ο κινητήρας σας υπάρχει πιθανότητα να έχει καταστραφεί το μπουζί ή το καλώδιο που δίνει ρεύμα. Ουσιαστικά, το μπουζί δημιουργεί σπινθήρα που αναφλέγει το μείγμα αέρα-καυσίμου για να λειτουργήσει σωστά ο κινητήρας.

6. Ο κινητήρας έχει νερό

 

Ο κινητήρας της μηχανήας έχει νερό

Αυτή είναι μια βλάβη που αφορά κυρίως όσους ασχολούνται με το motocross ή τις enduro μοτοσυκλέτες. Όπως είναι σύνηθες, οι αναβάτες απολαμβάνουν διαδρομές που βρίσκονται στη φύση, σε χώμα, ή στο βουνό, όπου συχνά μπορεί να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, ή ρυάκια και ποτάμια. Αν δεν προσέξουν αρκετά όταν διασχίζουν τα νερά, μπορεί να περάσει νερό στον κινητήρα και αυτός να κλειδώσει. Για να τον επαναφέρετε, πρέπει να βγάλετε τα εργαλεία.

 

Ευτυχώς, οι περισσότερες βλάβες που εμφανίζονται συχνότερα στις μοτοσυκλέτες δεν είναι σοβαρές. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να θωρακίσετε το όχημά σας με ποιοτικά εξαρτήματα που έχουν υψηλή ανθεκτικότητα σε οποιαδήποτε συνθήκη, αλλά και εγγύηση κατασκευαστή. Βρείτε όλα τα εξαρτήματα για την μοτοσυκλέτα σας στο injectionmotor.gr.