Σπιτάκια σκύλου: Είναι απαραίτητα για τους τετράποδους φίλους μας;

Μπορεί τα σπιτάκια σκύλου να μας φέρνουν εικόνες από λυπημένους σκύλους που ζουν έξω απροστάτευτοι, μακριά από τις οικογένειές τους, όμως όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα σύγχρονα σπίτια σκύλου εξυπηρετούν εντελώς άλλο σκοπό.

Τα εξωτερικά σπιτάκια σκύλου είναι εξαιρετικά χρήσιμα αν το σπίτι σας έχει αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι, καθώς προσφέρουν προστασία από τα στοιχεία στα οποία ο σκύλος σας είναι εκτεθειμένος όση ώρα βρίσκεται έξω. Φυσικά, έπειτα μπαίνει στο σπίτι, και χουχουλιάζει στην αγκαλιά σας πάνω στον καναπέ. Δε συζητάμε δηλαδή τη χρήση τους για να περνούν τη μέρα ή τη νύχτα μόνοι τους έξω! 

Ακόμη, αυτά τα σπιτάκια σκύλου είναι φοβερό σημείο για να βρει καταφύγιο ένας φοβικός σκύλος που χρειάζεται λίγο χρόνο και να αποσυμπιεστεί όση ώρα βρίσκεται έξω, σύμφωνα με τους ειδικούς, και τους εκπαιδευτές. Ωστόσο, πρέπει να συνδυαστεί το σπιτάκι με θετική εκπαίδευση και λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να μη φύγει ο φοβικός σας σκύλος εκτός σπιτιού από τον πανικό του. Συνεπώς, το σπιτάκι δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση, απλώς είναι ένα ασφαλές σημείο για να κρυφτεί ο σκύλος σας αν τα βρει σκούρα.

Οφέλη για το καλοκαίρι

Σκύλος έξω από το σπιτάκι του

Ο τετράποδος φίλος σας είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί ένα σημείο για να ξεκουραστεί ανάμεσα στα παιχνίδια που θα παίζετε έξω στην αυλή τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ακόμα και στη βεράντα, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σπιτάκι σκύλου για να ξεκουράζεται μακριά από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου και να μην πάθει ηλίαση

Όλα τα σπιτάκια σκύλου έχουν ως σκοπό την παροχή ενός ασφαλούς και άνετου χώρου στα τετράποδα για να ξεκουράζονται όση ώρα κάθονται έξω, ειδικά το καλοκαίρι που πρέπει να αποφεύγουν την πολλή ζέστη. Πρέπει να προσφέρετε ένα σκιερό σημείο για τον πιστό σας φίλο ώστε να μην αρχίσει να σκάβει τον κήπο σας για να χωθεί στα χώματα και να δροσιστεί. Προσοχή! Τα σπιτάκια είναι λύση αν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Σε περίπτωση καύσωνα συνίσταται η αποφυγή της παραμονής στην ύπαιθρο. Επιπλέον, ποτέ μην αφήνετε το κατοικίδιό σας εκτός της οικίας σας για μεγάλο διάστημα.

Οφέλη για τον χειμώνα

Σπιτάκι Σκύλου με Χιόνι

Στον αντίποδα, τα σπιτάκια σκύλου βοηθούν στο να εποφύγετε την υποθερμία του κατοικιδίου σας αλλά και να προστατεύονται από τη βροχή, το χιόνι, τον αέρα, και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα καταλύματα δεν είναι μόνιμης χρήσης, αλλά για μικρό χρόνο, όση ώρα βγαίνουν έξω για να ξεθυμάνουν. Μετά το παιχνίδι, πρέπει να βάζετε το σκύλο σας πάλι μέσα στο σπίτι σας. 

Κάθε σκύλος που ασκείται στην αυλή ή στη βεράντα χρειάζεται ένα ζεστό μέρος για να ξεκουράζεται τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Αν ζείτε σε περιοχή που έχει πολύ κρύο τους χειμερινούς μήνες, επιλέξτε σπιτάκια σκύλου με ειδική μόνωση για περισσότερη προστασία. Ωστόσο, να περιμένετε πως το σπιτάκι θα γίνει καταφύγιο και για άλλα ζώα όση ώρα θα μένει αχρησιμοποίητο. Γατούλες, πουλάκια, και άλλα μικρά ζώα μπορεί να το επιλέξουν για να γλιτώσουν από το κρύο. Προσπαθήστε λοιπόν να το καθαρίζετε καλά πριν κάθε χρήση, καθώς είναι πιθανό να μεταφερθούν ασθένειες από τα ζώα στο σκύλο σας.

Για να επιλέξετε το καλύτερο ανάμεσα στα διάφορα σπιτάκια σκύλου πρέπει να σκεφτείτε τις ανάγκες και το μέγεθος του σκύλου σας, αλλά και τη συμπεριφορά του. Αν είναι άτακτο, τότε είναι πιθανό πως θα το μασουλήσει, οπότε χρειάζεστε μια γερή κατασκευή. Επίσης, πρέπει να φροντίσετε να καθαρίζονται εύκολα. Μια επίσκεψη στο online pet shop www.dealbay.gr, θα σας λύσει όλες τις απορίες!

Διαβάστε και άλλες χρήσιμα άρθρα εδώ