Πως μπορώ να ξεκινήσω να παίζω Role Playing Games (RPG)

Πως να ξεκινήσεις να παίζεις ένα RPG Οδηγός για αρχάριους

Θέλετε να ξεκινήσετε να παίζετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων (RPG) όπως το Dungeons and dragons και ψάχνετε έναν οδηγό για το πως πρέπει να ξεκινήσετε; Αν ναι τότε είσαστε στο κατάλληλο μέρος.

Τα RPG έχουν απέραντη δημιουργική δύναμη, την ικανότητα να φέρνουν κοντά ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Περιλαμβάνουν πολλά αντικείμενα ενδιαφέροντος και δραστηριότητες όπως το να σκοτώνεις ορκ, να θεραπεύεις ασθένειες, να λύνεις αινίγματα και να βρισκεις θησαυρό. Όπως είδατε υπάρχει κάτι για τον καθένα στα RPG. 

 

Για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει ένα RPG χρειάζεται:

  • Μια ομάδα
  • Μια ιδέα και φαντασία
  • Να υπάρχει χρόνος για παιχνίδι
  • Να υπάρχει διάθεση για να μάθεις κανόνες και μηχανικές του παιχνιδιού
  • Να μην φοβαστε να ρωτήσετε αν κάτι δεν καταλαβαίνετε

 

Αν κάνεις τα παραπάνω και ταυτόχρονα διασκεδάζεις παίζοντας τότε βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο για την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιου της ζωής σου.

Πάμε να δούμε τα παραπάνω πιο αναλυτικά

 

1. Είναι εντάξει να είσαι επιλεκτικός με ποιους παίζεις.

Υπάρχουν πολλοί κουλ άνθρωποι στον κόσμο, αλλά μπορεί να μην σας αρέσει να παίζετε επιτραπέζια RPG μαζί τους. 

Δοκιμάστε να παίξετε παιχνίδια με διαφορετικά άτομα και να ξέρετε ότι αυτή μπορεί να μην είναι η ομάδα παιχνιδιών που θα έχετε πάντα. Ποτέ δεν χρειάζεται να αισθάνεστε αναγκασμένοι να παίξετε με κανέναν, ή ότι ο τρόπος τους είναι ο μόνος τρόπος. 

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παίζουν online μέσω του Discord και του Roll20 όταν δεν έχουν δίκτυο τοπικών παικτών. Πραγματικά δεν υπάρχει όριο στο πόσα διαφορετικά άτομα και στυλ παιχνιδιού μπορείτε να συνδεθείτε μέσω παιχνιδιών.

 

2. Μοιραστείτε τις ιδέες για το τι θέλετε να κάνετε.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να παίξουν μια ομάδα κακών που ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη σκοτώνοντας τέρατα και λεηλατώντας. Αυτό είναι εντάξει.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να παίξουν γλυκά παιχνίδια φλερτ ίντριγκας με τον υγιή ρομαντισμό στον πυρήνα. Είναι επίσης εντάξει.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε καθώς ελπίζετε να ξεκινήσετε ή να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι είναι το εξής: ακούγεται αυτό το παιχνίδι σαν διασκεδαστικό; Αν το κάνει, τότε αξίζει να το δοκιμάσετε. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε κάτι άλλο αν δεν είναι για εσάς! 

 

3. Δοκιμάστε πρώτα κάτι μικρής κλίμακας.

Το συνεχές παιχνίδι με υψηλή δέσμευση δεν είναι η μόνη επιλογή, ούτε είναι η καλύτερη επιλογή για πολλούς παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά!

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι, ρωτήστε τον αρχηγό παιχνιδιού εάν μπορείτε να “επισκέπτεστε” σε μια περίοδο παιχνιδιού ένα βράδυ.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε με την ομάδα πριν δεσμευτείτε σε ένα μεγαλύτερο παιχνίδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να κανονίσετε να παίξετε ένα παιχνίδι “one-shot” με την ομάδα που έχετε επιλέξει. Ένα παιχνίδι μιας φοράς είναι μια απλούστερη περιπέτεια που είναι γραμμένο να παίζεται μέχρι την ολοκλήρωσή του σε μία μόνο συνεδρία, γενικά περίπου 4 ή 5 ώρες.

 

4. Φτιάξτε τον πρώτο σας χαρακτήρα με τον εύκολο τρόπο.

Όποιο σύστημα παιχνιδιών και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, σχεδόν πάντα υπάρχει μια επιλογή γρήγορης κατασκευής χαρακτήρων. Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε!

Χρειάζεστε απλώς μια γενική ιδέα για το τι θέλετε να κάνετε και έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης που θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει το Fantasy shop διότι σας παρέχει αρκετούς οδηγούς για το πώς παίζεται το παιχνίδι και πως να φτιάξετε τον χαρακτήρα σας καθώς και μινιατούρες dnd τις οποίες σίγουρα θα χρειαστείτε.

 

5. Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε παιχνίδια

Ζούμε σε μια χρυσή εποχή RPG αυτή τη στιγμή και ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με αυτό είναι οι άμεσα διαθέσιμες ροές και τα podcast που μοιράζονται παιχνίδια με τον κόσμο. Ροές όπως το Critical Role και podcast όπως το The Adventure Zone ή το The Dungeon Rats μπορούν να διευκολύνουν τη γνωριμία με ένα παιχνίδι όπως το Dungeons & Dragons εκτός του πλαισίου του παιχνιδιού. Α

ν θέλετε να μάθετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, αξίζει πάντα να ελέγχετε κάποιο από το πραγματικό περιεχόμενο παιχνιδιού εκεί έξω για αυτό για να δείτε αν το απολαμβάνετε.

 

6. Μιλήστε αν μπερδευτείτε ή νιώθετε άβολα

Μπορεί να αισθάνεστε άβολα στην αρχή, αλλά θα μάθετε πολύ περισσότερα αν μιλήσετε όταν έχετε μια ερώτηση ή όταν κάτι σχετικά με την κατάσταση σας κάνει να νιώθετε άβολα.

Είναι πάντα ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι όταν όλοι νιώθουν ότι είναι ελεύθεροι να χτίσουν μια καλή εμπειρία μαζί. Ιδανικά, ο αρχηγός παιχνιδιού σας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος για να πάτε, εάν κάτι στο τραπέζι σας κάνει να ανησυχείτε. Και αν δεν μπορεί να επιλυθεί; Είναι 100% εντάξει να φύγετε με σεβασμό.

 

Η σύντομη έκδοση όλων αυτών των συμβουλών; Όπως είπαμε και προηγουμένως, δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να παίξετε, εφόσον όλοι νιώθουν ασφαλείς και διασκεδάζουν. Υπάρχουν παίκτες που λατρεύουν τις παρασκηνιακές ιστορίες ή τον ρομαντισμό ή τις σε βάθος περιγραφές ή απλά θέλουν να χτυπήσουν τους εχθρούς τους με ένα μεγάλο ραβδί. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μάθετε τι σας αρέσει στα RPG; Είναι μόνο μια ζαριά μακριά…