Ο απόλυτος οδηγός για να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα κήπου

Όταν θέλουμε να ανανεώσουμε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας, τα έπιπλα κήπου που θα επιλέξουμε μπορούν να αλλάξουν όλη την αισθητική του χώρου. Είναι σημαντικό να προσέξουμε ορισμένα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα έπιπλα, προκειμένου να έχουν μακροχρόνια αντοχή.

Ο παρακάτω οδηγός, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε με σιγουριά τα σωστά έπιπλα κήπου που σας ταιριάζουν, καθώς έχει δημιουργηθεί με βάση αυτά που μας είπε ο ειδικός στα έπιπλα κήπου, Λιανός.

 

Βασικοί παράγοντες πριν επιλέξουμε έπιπλα κήπου

Άνεση επίπλων:

Η άνεση που σας παρέχουν τα έπιπλα κήπου είναι σημαντική αν θέλετε να περνάτε αρκετό χρόνο στον κήπο σας με τους φίλους ή την οικογένεια σας, ή ακόμα και όταν απολαμβάνετε μόνοι σας ένα δροσερό ποτήρι παγωμένο τσάι. Η άνεση του καθίσματος εξαρτάται από το υλικό στα μαξιλάρια, το ύψος στα μπράτσα και τη θέση της πλάτης.

Λειτουργικότητα και αποθήκευση επίπλων:

Εκτός από αναπαυτικά, θα πρέπει να είναι και λειτουργικά τα έπιπλα ώστε να μη δυσκολεύεστε να μετακινηθείτε στο χώρο ή να τους αλλάξετε θέση αν χρειαστεί. Τα έπιπλα κήπου από Rattan είναι συνήθως πολύ ελαφριά και καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση τους. Αν δεν έχετε μεγάλο διαθέσιμο χώρο για να τα αποθηκεύσετε, επιλέξτε έπιπλα που μπορούν να διπλωθούν ή να αποθηκευτούν μέσα σε άλλα.

Συντήρηση επίπλων κήπου: 

Τα ξύλινα έπιπλα κήπου χρειάζονται συχνή συντήρηση καθώς με την πάροδο του χρόνου αλλοιώνεται το χρώμα τους από τις βροχές, την ακτινοβολία και το χλώριο όταν υπάρχει κοντά πισίνα. Επιλέξτε έπιπλα κήπου από αλουμίνιο για μακροχρόνια αντοχή ή Rattan ή υδρουάκυνθου. 

Που τοποθετούνται τα έπιπλα κήπου

Αν θέλετε να συνδυάσετε τα έπιπλα κήπου με ήδη υπάρχοντα έπιπλα, τότε θα πρέπει να προσέξετε να ταιριάζουν εμφανισιακά στα υλικά που έχουν κατασκευαστεί καθώς και στα χρώματα. 

 

Τραπεζαρία κήπου

Μεταλλικές, Polywood, Rattan και αλουμινίου τραπεζαρίες κήπου, συνήθως επιλέγονται για τις λειτουργικές τους δυνατότητες. Ταιριάζουν υπέροχα με βεράντες που διαθέτουν BBQ και έχουν μεγάλη έκταση. Μπορείτε να τοποθετήσετε την τραπεζαρία δίπλα από το καθιστικό και να το χωρίσετε με ένα ξύλινο παραβάν ή με ζαρντινιέρες.

 

Καθιστικό κήπου

Το καθιστικό κήπου συνήθως τοποθετείται κάτω από ομπρέλες ή σκίαστρα για να μην έρχεστε σε επαφή με την ακτινοβολία. Κεντρικό κομμάτι διακόσμησης ανάμεσα στα έπιπλα κήπου και για αυτό το τοποθετούμε σε ξεχωριστό σημείο του χώρου.

 

Καναπέδες και παγκάκια κήπου

Αν έχετε μεγάλη έκταση κήπου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο ξύλινο παγκάκι σε μία γωνιά ή ένα καναπέ με βοηθητικό τραπεζάκι. Τα παγκάκια σε συνδυασμό με πολύχρωμα λουλούδια, δίνουν ένα vintage τόνο στο κήπο και μία πιο ρομαντική αύρα. Επίσης, οι καναπέδες Rattan μπορούν να αντικαταστήσουν τις ξαπλώστρες στην πισίνα σας. 

Επιπλέον λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή

 

Ειδικές απαιτήσεις του χώρου:

Αν πρόκειται να επιπλώσετε μία ξύλινη εξέδρα ή ένα αίθριο στον κήπο θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον κατασκευαστή ώστε να μη γίνει ζημιά κατά την τοποθέτηση.

 

Περιβάλλον:

Θα πρέπει να δείτε που θα τοποθετηθούν τα έπιπλα, αν θα είναι εκτεθειμένα σε ακτινοβολία ή αν γύρω τους υπάρχουν δέντρα. Το κάθε έπιπλο έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένους χώρους και έχει ειδικές απαιτήσεις συντήρησης. 

 

Διαστάσεις:

Οι διαστάσεις του χώρου θα ορίσουν τι έπιπλα μπορείτε να τοποθετήσετε και που. Πριν αγοράσετε έπιπλα βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει σωστά τις διαστάσεις του χώρου που θα τα τοποθετήσετε για να γλυτώσετε δυσάρεστες εκπλήξεις. 

 

Φυσικοί παράγοντες – Καιρός

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μέρος που ζείτε, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην επιλογή των επίπλων κήπου. Αν για παράδειγμα βρέχει συχνά, θα πρέπει να αποφύγετε την αγορά επίπλων που δεν αντέχουν σε βροχές. 

 

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι έπιπλα να διαλέξετε στο Lianos-epoxiaka.gr θα βρείτε τα κατάλληλα έπιπλα που ταιριάζουν στον κήπο σας και καλύπτουν τις ανάγκες σας. Η μεγάλη συλλογή επίπλων που διαθέτει το site, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναβαθμίσετε την αισθητική του κήπου σας.