Επισκευή πλυντηρίου ρούχων Siemens: DIY & Τεχνικός Έλεγχος

Χαμογελαστός τεχνικός μπροστά από πλυντήριο

Τα πλυντήρια Siemens χαρακτηρίζονται από άριστη και απρόσκοπτη λειτουργία για καιρό. Όμως, όπως είναι λογικό, όταν περνούν τα χρόνια, λόγω ηλικίας αλλά και της βαριάς χρήσης, μπορεί το πλυντήριο να εμφανίσει προβλήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η επισκευή πλυντηρίου ρούχων Siemens είναι απλή και μπορεί να γίνει από τον καθένα με εύκολες κινήσεις. Σε άλλες, βέβαια, η συνδρομή τεχνικού είναι απαραίτητη, γιατί μπορεί η εργασία να είναι πολύπλοκη ή να απαιτείται αλλαγή ανταλλακτικού.

Ας δούμε παρακάτω τι ακριβώς ισχύει και πότε πρέπει να καλέσετε άμεσα τον τεχνικό, ώστε να αποφύγετε κάποια σοβαρή βλάβη στη συσκευή που μπορεί να επεκταθεί και στο σπίτι σας.

Εργαλεία επισκευής πλυντηρίου siemens

DIY επισκευή πλυντηρίου Siemens

  • Το πλυντήριο δεν ξεκινάει: Μπορεί να μην έχει κλείσει καλά η πόρτα λόγω πολλών ρούχων. Μπορεί, επίσης, να υπάρχει πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. να έχει χαλάσει η πρίζα ή να έχει πέσει η ασφάλεια ή ακόμα και το ρεύμα).
  • Το πλυντήριο δεν αντλεί τα νερά: Ελέγξτε ότι δεν έχετε πατήσει κατά λάθος το κουμπί που απενεργοποιεί το στύψιμο και απαιτεί εκ νέου εντολή για την άντληση των νερών.
  • Τα ρούχα δεν πλένονται καλά: Αν τα ρούχα έχουν ακόμα λεκέδες μετά την πλύση, πριν καλέσετε τεχνικό, τσεκάρετε την ποσότητα του απορρυπαντικού και το πρόγραμμα. Για πολύ λερωμένα ρούχα, χρειάζεται μικρότερη ποσότητα ρούχων και υψηλότερη θερμοκρασία.
  • Το πλυντήριο κάνει θόρυβο: Στις υψηλές στροφές στυψίματος μπορεί να συμβεί αυτό αν έχετε βάλει βαριά κομμάτια μέσα στο πλυντήριο. Αν, όμως, συμβαίνει πάντα, κάτι δεν πάει καλά.
  • Μυρίζει ο κάδος: Αυτό οφείλεται στο ότι έχουν συγκεντρωθεί μικρόβια στον κάδο λόγω συσσώρευσης βρομιάς. Μία φορά το μήνα, καλό είναι να βάζετε μία πλύση χωρίς καθόλου ρούχα και απορρυπαντικό, αλλά με λίγη μαγειρική σόδα και λεμόνι στον κάδο.

Τεχνικός Επισκευάζει Πλυντήριο

Πότε χρειάζεστε άμεσα τεχνικό

  • Αν η πρίζα δουλεύει κανονικά, αλλά το πλυντήριο δεν αποκρίνεται καθόλου. Αυτό υποδεικνύει ότι υπάρχει βλάβη στην πλακέτα.
  • Αν έχει φράξει ο σωλήνας και γι’ αυτό το πλυντήριο δεν αντλεί τα νερά.
  • Αν τρέχει νερό από την πόρτα του πλυντηρίου. Θα πρέπει να κλείσετε αμέσως την παροχή νερού και ρεύματος, ώστε να μη γίνει βραχυκύκλωμα και σοβαρή πλημμύρα.
  • Αν τρέχει νερό πίσω από το πλυντήριο, τότε έχει φράξει ο σωλήνας αποχέτευσης και απαιτεί συνδρομή τεχνικού, για να τον αποφράξει.
  • Αν το πλυντήριο ανάβει και λειτουργεί από ηλεκτρολογική άποψη, όμως δε γεμίζει με νερό ο κάδος, υπάρχει πρόβλημα με την παροχή νερού, η οποία μπορεί να είναι κλειστή. Ενδέχεται, όμως, να μην είναι καλή η σύνδεση μεταξύ της παροχής και του πλυντηρίου, κάτι που θα οδηγήσει σε σοβαρή διαρροή χωρίς τη συνδρομή τεχνικού.

Οι τεχνικοί της Attika Service 365 είναι στην διάθεσή σας για την επισκευή του πλυντηρίου σας.