Γιατί χρειάζεστε έναν μετασχηματιστή τάσης αν ταξιδεύετε συχνά;

Γιατί χρειάζεστε έναν μετασχηματιστή τάσης αν ταξιδεύετε συχνά;

15 Δεκεμβρίου, 2021 Κλείσιμο Από puleditor

Σχεδόν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που έχουν πωληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια δουλεύουν στα 100 – 240 volts και μεταξύ 50 – 60 hertz. Αυτό σημαίνει πως οπουδήποτε και αν χρειαστεί να ταξιδέψετε, πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν μετασχηματιστή τάσης.

Ένα μειονέκτημα του να είναι κανείς hi-tech ταξιδιώτης είναι πως κάθε φορά πρέπει να σκέφτεται πως θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρικές του συσκευές. Οι εξελίξεις στα gadget πολλών τάσεων το έχουν κάνει σίγουρα πιο εύκολο να ταξιδεύεις με τις δικές σου ηλεκτρικές συσκευές, όμως πάλι υπάρχει διαφορά στα ηλεκτρικά συστήματα παγκοσμίως. Στην τελική, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μετασχηματιστής τάσης.

μετασχηματιστής

Εξαιρέσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Η μοναδική εξαίρεση στις ηλεκτρικές συσκευές είναι αυτές για τα μαλλιά. Τα πιστολάκια και τα σίδερα ισιώματος / μπούκλας μπορεί πολλές φορές να είναι μονής τάσης. Είτε γιατί βασίζονται στην τάση για να παράξουν θερμότητα, ή γιατί είναι πολύ ακριβά και οι άνθρωποι δεν τα αντικαθιστούν εύκολα. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα τάσης αλλά η συμβουλή μας είναι να μην το κάνετε. Κάνουν πολύ θόρυβο και έχουν πολύ βάρος. Καλύτερα να επενδύσετε σε άλλες συσκευές μαλλιών που είναι διπλής τάσης, ή να αγοράσετε συσκευές από το μέρος που επισκέπτεστε.

Επιπλέον, ελέγξτε την πρίζα του ξενοδοχείου στο οποίο θα μείνετε. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν μονή πρίζα 110-120v στο μπάνιο, που ταιριάζει στις περισσότερες αμερικάνικες συσκευές.

Πρίζες

Φυσικά, υπάρχουν 15 διαφορετικά είδη πρίζας στον κόσμο, αλλά εσείς χρειάζεται να γνωρίζετε μόνο πέντε από αυτά. 

  • Αμερικάνικες πρίζες (τύπου Α)
  • Ευρωπαϊκές πρίζες (τύπου C/D/E/F/H/J/K/L/N/O)
  • Βρετανικές πρίζες (τύπου G)
  • Αυστραλιανές πρίζες (τύπου Ι)
  • Νοτιοαφρικανικές πρίζες (τύπου Μ)

Τι πρέπει να κάνετε για να φορτίσετε το laptop σας

Πολλοί ταξιδιώτες έχουν πάντα μαζί τους τον φορητό τους υπολογιστή, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο όταν έρθει η στιγμή να τον φορτίσουν. Η καλύτερη λύση για να μη ρισκάρετε την καταστροφή της συσκευής σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν μετασχηματιστή τάσης, ή μετασχηματιστή πρίζας. 

Ειδικά οι μετασχηματιστές πρίζας είναι πολύ οικονομικοί. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε από παντού, ακόμα και online, αρκεί να γνωρίζετε τι τύπου πρίζες βρίσκονται στον προορισμό σας. Προτιμήστε μικρότερους μετασχηματιστές για να εφαρμόζουν σωστά στο καλώδιο παροχής ρεύματος, ώστε να μην κουνιούνται όταν τοποθετηθούν στην πρίζα.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε λοιπόν κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδέψετε. Αρκεί μόνο να γνωρίζετε μερικά πράγματα για τη διαφορά τάσης, τις συσκευές σας και τι τάση υποστηρίζουν, αλλά και τον τύπο πρίζας που είναι διαθέσιμος. Χρησιμοποιώντας μετασχηματιστή τάσης ή μετασχηματιστή πρίζας, δε θα έχετε ποτέ ξανά πρόβλημα να συνδέσετε τις δικές σας ηλεκτρικές συσκευές όπου και αν βρεθείτε!