Ακουστικά Bluetooth: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ headset και headphones;

ακουστικα bluetooth

Αν λατρεύετε τον ήχο και τη μουσική και σας αρέσει να βάζετε τα ακουστικά στα αυτιά και να ξεφεύγετε από την καθημερινότητα, τότε οποιαδήποτε διαφορά στα χαρακτηριστικά του ενός ή του άλλου τύπου έχει για εσάς μεγάλη σημασία. Μπορεί οι περισσότεροι να μην ξέρουν καν ότι υπάρχουν δύο τύποι στα ακουστικά Bluetooth κεφαλής, όμως εσείς γνωρίζετε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στα headset και τα headphones.

Ποια είναι, όμως, αυτή η διαφορά και ποια επιλογή είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς;

Headphones

headphones

Τι είναι τα headphones;

Τα headphones αποτελούνται από δύο ηχεία που είναι προσαρτημένα σε ένα εξάρτημα, το οποίο εφαρμόζει στο κεφάλι. Όταν τα φοράτε, το ηχείο καλύπτει κάθε αυτί και προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία μουσικής.

Ποιότητα ήχου

Η ποιότητα ήχου των headphones είναι ανώτερη από όλους τους τύπους ασύρματων ακουστικών, ειδικά σε χαμηλή και μεσαία κλίμακα. Προσφέρει επίσης μεγάλη απόδοση στα μπάσα. Ειδικά τα headphones που έχουν το χαρακτηριστικό της ακύρωσης θορύβου προσφέρουν την πιο ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

Απόδοση

Ως προς την απόδοσή τους, τα headphones βαθμολογούνται υψηλά. Δεδομένου ότι προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες ήχου, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε. Είναι ιδανικά, για να ακούτε μουσική όσο γυμνάζεστε ή κάνετε jogging έξω, ενώ ορισμένα μοντέλα έχουν και ενσωματωμένο μικρόφωνο για εκτέλεση κλήσεων.

Άνεση και ευκολία

Τα headphones είναι άνετα καθώς ταιριάζουν ακριβώς στα αυτιά. Με την κατάλληλη ρύθμιση μπορείτε να τα φοράτε για ώρες χωρίς να σας ενοχλούν στο κεφάλι ή τα αυτιά. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι πρέπει να τα μεταφέρετε σε θήκη, καθώς προφανώς δεν χωράνε σε μια τσέπη.

Headset

headset

Τι είναι τα headset;

Τα headset μοιάζουν πολύ με τα headphones, αλλά η  διαφορά τους είναι ότι έχουν μικρόφωνο που συνδέεται με τα ακουστικά. Το μικρόφωνο μπορεί να αφαιρεθεί ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε (μουσική, κλήση, gaming).

Η κύρια λειτουργία τους είναι να συνδέονται με τον υπολογιστή ή το κινητό για να προσφέρουν μια διαδραστική εμπειρία ήχου χάρη στο μικρόφωνό τους. Τα headset βγαίνουν σε ενσύρματα αλλά και ασύρματα μοντέλα.

Ποιότητα ήχου

Τα headset προσφέρουν επίσης καλή εμπειρία ήχου, κυρίως στη μεσαία ένταση, αλλά όχι τόσο στη χαμηλή. Όμως, αυτό εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του ακουστικού που επιλέγετε για τη μουσική σας.

Ουσιαστικά, τα headset είναι ιδανική επιλογή για gaming, καθώς συνδυάζουν την καλή ποιότητα ήχου με τη δυνατότητα συνομιλίας.

Απόδοση

Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ομιλία, όπως κλήσεις, τηλεφωνικά κέντρα, τηλεδιασκέψεις κλπ, τα headset είναι η νούμερο ένα επιλογή. Φυσικά, τα headset καλής ποιότητας παρέχουν βελτιστοποιημένες επιδόσεις στον ήχο για ακρόαση μουσικής, όχι όμως στο ίδιο επίπεδο με τα headphones.

Άνεση και ευκολία

Τα headset είναι πιο βολικά από τα headphones, επειδή έχουν εξωτερικό μικρόφωνο, οπότε η ομιλία είναι πιο σαφής και εύκολη.

Πολλά μοντέλα έχουν αποσπώμενο μικρόφωνο, κάτι που είναι πολύ βασικό, αν θέλετε να τα χρησιμοποιείτε κάποιες ώρες αποκλειστικά για την ακρόαση μουσικής.

Τι να επιλέξω;

Η επιλογή έχει να κάνει με τις συνήθειές σας. Αν θέλετε τα ακουστικά Bluetooth μόνο για να ακούτε μουσική, τότε τα headphones με την άριστη ποιότητα ήχου τους είναι μονόδρομος. Αν, από την άλλη, επιθυμείτε συνδυασμό ακρόασης και ομιλίας, όπως στο gaming ή στα meeting με ακουστικά που μπορούν να σας δώσουν και καλή ποιότητα ήχου, τότε ένα εξελιγμένο μοντέλο headset είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

Δείτε όλα τα ακουστικά Bluetooth εδώ με εκπτώσεις 50%.