Πότε θέλουν τα έπιπλα κουζίνας αλλαγή;

Αναμφίβολα η ανακαίνιση κουζίνας είναι ένας πολύ συναρπαστικός τρόπος να ανανεώσετε το σπίτι σας και να δώσετε νέα πνοή στο χώρο. Ωστόσο, μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που θα κοστίσει και πολύ. Για αυτό δε γίνεται να κάνουμε ανακαίνιση στα έπιπλα κουζίνας κάθε τρεις και λίγο.

Οι κουζίνες είναι από τα δωμάτια ενός σπιτιού που χρησιμοποιούμε πολύ. Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος μπαίνει στην κουζίνα 2 με 3 φορές την ημέρα και για αυτό οι ειδικοί συνιστούν πως μια ανακαίνιση πρέπει να λαμβάνει χώρα τουλάχιστον κάθε 10 με 15 χρόνια. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα σας ωθήσουν να κάνετε μια αλλαγή στα έπιπλα κουζίνας, όπως μας είπαν οι ειδικοί στα έπιπλα κουζίνας Dreamy Kitchen.

Φθορά

Με την καθημερινή χρήση, δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση πως τα ντουλάπια και οι επιφάνειες κάποια στιγμή θα φθαρούν. Εννοείται, πως αν έχετε επιλέξει έπιπλα κουζίνας υψηλής ποιότητας αυξάνετε το προσδόκιμο ζωής τους, ή αν ξέρετε πως να τα συντηρείτε σωστά. Το να επιδιορθώσετε κάποια έπιπλα είναι μεν χρονοβόρο, αλλά σίγουρα κοστίζει λιγότερο. Αν όμως έχει περάσει προ πολλού το σημείο στο οποίο “σώζονται” τα έπιπλα, δεν αξίζει να προσπαθήσετε να τα επιδιορθώσετε.

Αντιθέτως, επενδύστε σε μια ανακαίνιση κουζίνας αλλάζοντας όλα τα έπιπλα που έχουν φθαρεί. Προτιμήστε πάγκους από υλικά που θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για ως και 20 χρόνια. Μπορεί στην αρχή το κόστος να σας φανεί αρκετό, όμως πρόκειται για μια επένδυση που θα σας γλιτώσει κόπο, χρόνο, και χρήματα στην πορεία!

Αλλαγή στυλ και διάθεσης

Η ιστορία μας έχει αποδείξει πως οι τάσεις της διακόσμησης εσωτερικών χώρων μπορούν να αλλάξουν δραματικά κάθε δεκαετία περίπου. Παλαιότερα στυλ διακόσμησης που ήταν δημοφιλή κάποτε, τώρα μπορεί να κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται ακόμα και κιτς. Αν αγαπάτε την κουζίνα σας έτσι όπως είναι, δε χρειάζεται να την αλλάξετε, αλλά μπορείτε να την αναβαθμίσετε κρατώντας το vintage ύφος.

Πάντα πρέπει να νιώθετε όμορφα στους χώρους του σπιτιού σας, και για αυτό το δικό σας γούστο πρέπει να υπερισχύει και να αντιπροσωπεύεται από τα έπιπλα της κουζίνας σας. Για να κερδίσετε χρήματα μελλοντικά, στην επόμενη ανακαίνιση της κουζίνας σας επιλέξτε ένα διαχρονικό, κλασικό στυλ με ήπια χρώματα και υφές. Αν όμως θέλετε να τολμήσετε, κρατήστε τα έπιπλα σε κλασικά χρώματα και παίξτε με το χρώμα των τοίχων που είναι πιο εύκολο να αλλαχθεί στο μέλλον.

Εργονομία

Ένας ακόμα λόγος που ωθεί τους ανθρώπους να ανακαινίσουν την κουζίνα τους και να αλλάξουν τα έπιπλά τους είναι η βελτίωση της εργονομίας του χώρου. Η κουζίνα σας πρέπει να είναι σχεδιασμένη ώστε να εξυπηρετεί πρακτικά τις ανάγκες της καθημερινότητάς σας. Μπορεί στην αρχή να σας βόλευε, όμως τώρα που κάνατε οικογένεια, για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου λειτουργική. Πολύ απλά, ο χώρος αυτός δεν είναι πλέον ο ιδανικός για εσάς.

Αν χρειάζεστε παραπάνω χώρο αποθήκευσης, ή περισσότερες επιφάνειες εργασίας, είναι πιθανό πως θα πρέπει να γίνει ολική ανακαίνιση του χώρου με γνώμονα την υψηλή του εργονομία. Διαφορετικά, αν απλά στριμώξετε και άλλα έπιπλα κουζίνας, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε έναν ακόμα πιο “μπουκωμένο” χώρο.

Η επένδυση στα ποιοτικά έπιπλα κουζίνας με διαχρονικό στυλ και υψηλή εργονομία είναι μια έξυπνη κίνηση για το κάθε νοικοκυριό. Προσθέστε το δικό σας γούστο και κινηθείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας για να δημιουργήσετε την ανακαινισμένη κουζίνα των ονείρων σας.